Tämä oli myös tarjolla Me&i-kutsuilla eilen. Löysin ohjeen Tuulen puuska -blogista. Mielestäni oli hauska idea tehdä porkkanapiirakkaa kakuksi! Tämä sai paljon kehuja, olikin kyllä aikas makiaa...

pohja:

4         munaa
3 dl      sokeria (laitoin puolet fariinisokeria)
5-6 dl   vehnäjauhoja (laitoin 4dl vehnäjauhoja ja 1 dl leivontalisää)

3 tl       leivinjauhetta
3 tl       kanelia
4          porkkanaa
1,5 dl    rypsiöljyä
(maitoa ja vaniljasokeria kostutukseen)

täyte ja päällinen:

1 pkt    Philadelphia-juustoa
200 g   margariinia
450 g   tomusokeria
1-2 tl   vaniljaesanssia (käytin Kurkkumestareiden jauhettua vaniljaa)

Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon siivilän läpi. Lisää raastetut porkkanat ja öljy varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 200 asteessa 40-45 minuuttia.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja. Jos haluat, kostuta vaniljamaidolla pohjaa. Levitä kerros taytettä pohjien väliin sekä kakun päälle.