Nyt sen tein! Nimittäin leivoin. Ja täytyy myöntää, että leivoin ensimmäistä kertaa elämässäni ihan itse korvapuusteja. Pullattomaan linjaani taitaa löytyä luonnollinen selitys, muistin nimittäin leipoessani kuinka allerginen olen pölyäville vehnäjauhoille. Kädet alkavat kutiamaan ja rystysiin ja sormien niveliin nousee punainen ihottuma. Joka toinen sekunti saa niistää nenänsä ja pestä kätensä aina vaan ja uudestaan.


Tämä vaiva alkoi vuonna 2000 käydessäni talouskoulua Tampereella. Pääsimme koulun kahvilan leipomoon viikoksi leipomaan pullia, sämpylöitä ja muita ihanuuksia. Eihän siitä mitään tullut, kun sama nenän niistäminen ja käsien pesu vei kaiken ajan. Sainkin sitten olla kaksi viikkoa kahvilan kassan takana, mikä oli tosi mukavaa! Silloin haaveilinkin kahvilaurasta…


Mutta takaisin näihin korvapuusteihin. Ent-tu kertoi minulle hyviä vinkkejä pullien tekoon, joten taikinasta tulikin ekstrahyvää! Taikinan sokerina kannattaa käyttää fariinisokeria ja kananmunista pelkät keltuaiset. Valkuaiset voi käyttää puustien voiteluun, sillä valkuaiset kuulemma vaan kuivattavat turhaan taikinaa. Totta kai tapani mukaan ammuin taas yli ja puustien täytteestä tuli aika täyteläisen makeaa, slurp…


1240852785_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Tässä vielä lasten omat taideteokset:


1240851537_img-d41d8cd98f00b204e9800998e