Vihdoinkin sain tehtyä tätä kakkua. Tämä on ollut tekemättömien listallani jo ikuisuuden ja nyt sunnuntain kynttiläkutsut antoivat hyvä syyn kokeilla. Ja hyvää kyllä olikin! Ohje on suoraan Hellapoliisilta, kiitos!

1236697959_Kuva 340.jpg

Pohja:

300 g       tummia täytekeksejä muruina
75 g         margariinia tai voita sulatettuna

Täyte:

2,5 dl       Flora vispiä tai muuta kermaa
1 levy      Pandan valkosuklaata (130 g)
250 g       maitorahkaa
1 dl         sokeria
2 tl          vaniljasokeria
4             liivatetta
2 rkl         sitruunamehua
1,5          isoa Daimia murustettuna

Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli.