Kodin Onnesta löysin mitä mahtavimman vinkin tehdä Runebergintortut muffareiksi. Paljon fiksumpaa kuin ne isot tolpat.
Näitä ensimmäisiä kappaleita en paljon kostuttelemaan ehtinyt, kun oli monta makeanhimoista suuta odottamassa. Huomenna lähtee töihin näistä vielä 16 kappaletta. Kostutettuina :)
n. 23 kpl (tein kahteen 12 kpl muffarivuokaan, yksi jäi tyhjäksi)
3 dl fariinisokeria
300 g pehmeää margariinia
4 munaa
2 dl mantelijauhetta
2 dl piparimuruja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää yksitellen kananmunat ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Ennen tarjoilua kostuta tortut esim. maidolla. Tee hillosilmä vadelmamarmeladista tortun keskelle ja pursota ympärille tomusokerista ja sitruunamehun tipasta sekoitettua kuorrutetta.
Kommentit