2169148.jpg

pohja:

150 g     piparkakkuja
75 g       voita (tai kevyempi versio purkki lasten hedelmäsosetta esim. mango)

täyte:

4           liivatelehteä
200 g     valkosuklaata
200 g     maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl     sokeria
2           keltuaista
2 rkl       sitruunamehua
2           valkuaista
2 dl        kuohukermaa

kiille:

3 dl       glögitiivistettä
1 dl       vettä
4          liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan pohjan kokoinen ympyrä. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset.
Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana suklaaseoksen joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Lisää valkuais- ja kermavaahdot varovasti sekoittaen suklaaseokseen.
Levitä täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Anna hyytyä viileässä. Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Kiehauta vesi ja lisää liivatelehdet veteen. Kaada seos glögitiivisteeseen ja kaada jäähtyneenä kakun pinnalle. (Jos kiille ei ole jäähtynyt, se voi seota valkosuklaatäytteen kanssa, eikä pinnasta tule kiiltävä.)