1231425772_Kuva 193.jpg


200 g  voita/margariinia
2,5 dl  sokeria
1 tl     vaniljasokeria
3        munaa
4 dl     vehnäjauhoja
2 tl     leivinjauhetta
1 dl     appelsiinimehua
100 g  tummaa suklaata murskattuna
1        appelsiinin raastettu kuori

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kanamunat yksitellen vatkaten kunnolla. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseos ja appelsiinimehu. Lisää lopuksi suklaa ja kuoriraaste. Sekoita hyvin ja kaada kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.


Nyt alkaa neljän viikon loma olla lopuillaan. Tänään olimme koko päivän kotosalla. Sillä välin, kun minä keittelin kanasoppaa, niin lapset tapansa mukaan juoksivat taloa ympäri kilpaa. Yhtäkkiä kuului kova kopahdus ja perään hirrrveä huuto. Niko oli juossut päin auki jäänyttä makkarin ovea ja otsaan nousi heti kauhia kuhmu. Hetken päästä osumakohta alkoi hiukan tihkua verta ja näky oli aika karsea. Hyvä, ettei äiti pökrännyt. En minä mitenkään herkkä ole... Onneksi ei sentään veri lentänyt, sitten olisi kyllä jo taju lähtenyt. Niko kun on niin herkkä poika (äitiinsä tullut), niin hän pelästyi kovasti ja makasikin melkein koko päivän. Joten aika rauhallinen loppupäivä. Pikkusisko kylläkin jaksoi riehua iltaan asti ilman päikkäreitä, jee.