Tällaista kakkua tein tyttöjen iltaan lauantaina. Tapanani on tehdä aina jotain likööripitoista kakkua, kun ei ole lapsia mukana juhlimassa... Amarula-likööri on hedelmäinen kermalikööri, jonka hedelmäisyyttä halusin korostaa aprikoosin palasilla.

1236008250_Kuva 294.jpg

Pohja:

200 g     Domino-keksejä (mansikkatäyte)
1/2 dl     juoksevaa kasvirasvalevitettä
1/2 pss   kuivattuja aprikooseja

Täyte:

5           liivatetta
1 prk      Flora Vispiä
1 prk      Mascarpone-tuorejuustoa
1,25 dl   tomusokeria
2 tl        vaniljasokeria
1 dl       Amarula-kermalikööriä

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon juokseva rasva/sulatettu voi. Painele seos tasaiseksi irtopohjavuokaan ja ripottele aprikoosin palaset päälle. Laita vuoka jääkaappiin.

1236008222_Kuva 288.jpg

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa Flora vispi. Sekoita sokerit ja tuorejuusto keskenään. Lämmitä likööri ja purista liivatelehdistä vedet pois ja sekoita liköörin joukkoon. Sekoita likööri tuorejuustoon ja lisää kermavaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä muutama tunti ennen tarjoilua. Mahdolliset koristeet kannattaa laittaa juuri ennen tarjoilua.

1236008275_Kuva 290.jpg

Kakun pohja oli mielestäni mukavan pehmeä juoksevan kasvirasvan ansiosta, mutta silti kävi näin. Hopeinen kakkulapio sanoi naks ja jäi kakkuun pystyyn...

1236008332_Kuva 300.jpg