Tällaista kakkua tein tyttöjen iltaan lauantaina. Tapanani on tehdä aina jotain likööripitoista kakkua, kun ei ole lapsia mukana juhlimassa... Amarula-likööri on hedelmäinen kermalikööri, jonka hedelmäisyyttä halusin korostaa aprikoosin palasilla.
Pohja:
200 g Domino-keksejä (mansikkatäyte)
1/2 dl juoksevaa kasvirasvalevitettä
1/2 pss kuivattuja aprikooseja
Täyte:
5 liivatetta
1 prk Flora Vispiä
1 prk Mascarpone-tuorejuustoa
1,25 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl Amarula-kermalikööriä
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon juokseva rasva/sulatettu voi. Painele seos tasaiseksi irtopohjavuokaan ja ripottele aprikoosin palaset päälle. Laita vuoka jääkaappiin.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa Flora vispi. Sekoita sokerit ja tuorejuusto keskenään. Lämmitä likööri ja purista liivatelehdistä vedet pois ja sekoita liköörin joukkoon. Sekoita likööri tuorejuustoon ja lisää kermavaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä muutama tunti ennen tarjoilua. Mahdolliset koristeet kannattaa laittaa juuri ennen tarjoilua.
Kakun pohja oli mielestäni mukavan pehmeä juoksevan kasvirasvan ansiosta, mutta silti kävi näin. Hopeinen kakkulapio sanoi naks ja jäi kakkuun pystyyn...
Kommentit