Lastemme lempparijälkiruokaa ovat ehdottomasti lätyt. Niitä paistellessa iski itsellekin lättyhimo, joten kokeilin tehdä karppiversion. Löysinkin Helsingin Sanomista kivan kuuloisen reseptin ja muokkailin sitä sopivaksi.

Kyllä se niin vaan on, että amerikan pannareita ja tavallisia lättyjä ei voita mikään!

Kuohkeat manteliletut

2 munaa


2 dl kermaa


¼ tl suolaa


¼ dl makeutusainetta


2 dl mantelijauhetta


½ dl soijajauhoa


paistamiseen voita

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kerma, suola ja makeutusaine sekä mantelijauhe ja soijajauho.

Paista seoksesta ohukaispannussa pieniä lettuja. Annoksesta tulee noin 15 ohukaista. Tarjoa marjojen ja kermavaahdon kera.

 


Amerikan pannarit

2 munaa
1,5 dl ranskankermaa
2 dl maitoa
0,5 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Sekoita munat, ranskankerma, maito, margariini ja sokeri kulhossa. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää nesteen joukkoon.Sekoita taikina tasaiseksi. Kuumenna paistinpannu.Paista pannukakkuja molemmin puolin kullanruskeiksi. Pannu ei saa olla liian kuuma, jotta pannukakut ehtivät kypsyä sisältä.