Pyrin aina jouluksi leipomaan edes tämän kakun, jos ei muuta ehdi. Onneksi nuo lapsikullat jo nykyään päästävät äidin helpommalla ja pystyn leipomaan melkein niin paljon kun huvittaa. Tässä siis joulutraditioni.

2156810.jpg

  • 250 g voita tai margariinia
  • 2 1/2 dl ruoko- tai kidesokeria
  • 4 munaa
  • 5 dl silputtuja hedelmiä ja pähkinöitä
  • 1/2 dl konjakkia, rommia tai kirsikoiden säilöntälientä
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Silppua hedelmät ja pähkinät.
Valuta säilötyt hedelmät liemestään.
Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät kuten rusinat tai korintit, luumut, aprikoosit, taatelit tai viikunat, säilötyt hedelmät kuten cocktailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit sekä hassel-, saksan- tai pekaanipähkinät.
Lisää joukkoon alkoholi tai kirsikoiden liemi ja anna hedelmien maustua jonkin aikaa.
Voitele vuoka ja kuorruta se kookoshiutaleilla.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
Lisää jauhot siivilän läpi seuloen ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos liemineen.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 - 50 min.
Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

Ohjeen alkuperä