Tässä vielä yksi Me&i-kutsujen herkku, Kinuskikissan ohjeella myös.


Pohja:
200 g      Digestive-keksejä
1 prk       Nestlé Bona -sosetta tai 75 g margariinia

Täyte:
6            liivatetta
1            sitruunan kuori ja mehu (n. 1 dl)
200 g      maustamatonta tuorejuustoa (2 % rasvaa)
2 dl         rasvatonta veriappelsiinijugurttia
1 prk       rasvatonta maitorahkaa
2 dl         makeutusjauhetta/sokeria
2 tl         vaniljasokeria
4            valkuaista

Kiille:

3            liivatetta
2 ½ dl     appelsiinitäysmehua


Hienonna keksit ja yhdistä keksimurska soseen tai margariinin kanssa. Levitä keksimuru-soseseos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori, makeutusjauhe/sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota valkuaiset. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan.

Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta n. ½ dl appelsiinimehusta ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä sitten muun mehun kanssa. Jos mehun pintaan meinaa muodostua sakkaa, poista se lusikalla. Jäähdytä kiilleliemi huoneenlämpöiseksi ennen täytteen päälle kaatamista. Kaada kiille vuokaan lusikan kautta. Anna hyytyä jääkaapissa.