Toivotan lukijoilleni hyvää juhannusta!
Tämä kakku lähtee mukaamme juhannuskylään, joten kastike puuttuu vielä...
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
500 g maitorahkaa (laitoin toisen purkin vaniljarahkaa)
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sitruunamehua
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
5 keltuaista
5 valkuaista
Valmista pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi. Pohjusta leivinpaperilla 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Yhdistä kulhossa rahka, tuorejuusto, sitruunamehu, puolet sokerista, vaniljasokeri ja siivilän läpi sihdattu perunajauho sekä keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti täytteeseen. Kaada täyte taikinapohjalle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta. Tarjoa juustokakun kanssa marjakastiketta. Soseuta n. 1/2 litraa marjoja.
Kommentit