Toivotan lukijoilleni hyvää juhannusta!

Tämä kakku lähtee mukaamme juhannuskylään, joten kastike puuttuu vielä...

1245410327_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

100 g     voita
1 dl        sokeria
1           muna
2,5 dl     vehnäjauhoja
1 tl         leivinjauhetta

Täyte:

500 g     maitorahkaa (laitoin toisen purkin vaniljarahkaa)
400 g     maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl       sitruunamehua
2,5 dl     sokeria
1 rkl       vaniljasokeria
1 dl        perunajauhoja
5           keltuaista
5           valkuaista

Valmista pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi. Pohjusta leivinpaperilla 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhdistä kulhossa rahka, tuorejuusto, sitruunamehu, puolet sokerista, vaniljasokeri ja siivilän läpi sihdattu perunajauho sekä keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti täytteeseen. Kaada täyte taikinapohjalle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta. Tarjoa juustokakun kanssa marjakastiketta. Soseuta n. 1/2 litraa marjoja.